Geslaagd! Ruim 200 vogelsoorten gespot

201 om precies te zijn en de haviksogen van de lokale vogelspotters loeren duchtig voort. Het mag duidelijk zijn dat onze gevederde vrienden zich thuis voelen in de diverse leefgebieden van het Grenspark.

Ze zoeken een woonzone waar ze voedsel vinden én een ideale plaats voor hun nest. Weidevogels bouwen hun nestje in open graslanden, rietvogels langs de oevers van ondiep water, akkervogels verkiezen landbouwgebied, enzovoort.

De grensregio heeft het allemaal en staat internationaal bekend als favoriete verblijfplaats van een bont allegaartje vleugeldragers. Sommige, zoals de grauwe gans en de blauwe kiekendief of zeearend, zijn op doorreis. Andere wonen hier het hele jaar door.

Dankzij allerlei ingrepen, willen we de komende jaren ook meer en meer zeldzame vogels lokken en nieuwe broedkansen geven: getijdennatuurgebieden in de Hedwige-Prosperpolder, zilte graslanden in de Nieuw Arenbergpolder, een zoetwatergebied in Paal, … dragen daar allemaal toe bij.

Spot jij de kluut, zeearend of tureluur?

Blijf ze spotten!

Er hangen ongetwijfeld nog veel meer vogelsoorten in de lucht. Hoe meer ogen, hoe meer kans dat we ze zien. Dit kan je doen:

  • Doe mee aan vogelspotdagen, zoals de Ganzondag.
  • Hang vogelhuisjes om het specifieke soorten naar de zin te maken!
  • Ga op safari van 201 vogels met Grensparkgids René!

Weet je veel over vogels en wil je mensen meenemen op een vogelspottrip? Zag je zelf een uniek exemplaar?
Sein het ons door via ikdoemee@grensparkchallenge.eu!

Waar staan we?
100%

Start typing and press Enter to search