Missie geslaagd!

Er hangen 20 vleermuiskasten in Groot-Saeftinghe! In het evenwichtige ecosysteem dat in deze streek groeit, zullen de huidige vleermuisholen omgeven zijn door slikken en schorren. Hoewel zulke  aaneengesloten natuurgebieden een walhalla voor talloze planten en dieren zijn, houden de heersers van de nachthemel er minder van.

Daarom lokken knusse vleermuiskasten, een vleermuistoren en een vleermuisbunker hen ruim op voorhand naar comfortabelere hangplekken. Zodoende blijven deze nuttige gevleugelde zoogdieren in de buurt en kunnen ze zich settelen in een duurzaam zomer- en winterverblijf dat op hun lijf geschreven is.

Vier Halloween in een vleermuishotel!

Hoe zo’n vleermuizenverblijf er precies uitziet kan je zelf ondervinden. Omdat het 20e kastje uitgerekend op Halloween ophing, vieren we die griezelige feestdag met een gepaste stunt: wie als eerste reageert op de AirBNB-oproep mag een onvergetelijke nacht doorbrengen in een vleermuizenhotel. Fladder naar het item hieronder voor alle info!

Geslaagd, maar nog steeds gaande

De vleermuizenpopulatie is altijd op zoek naar een rustig stulpje. De 20 is dan wel gehaald, dat getal mag altijd de hoogte in. Dit kan jij doen:

  • Wil je graag een vleermuiskast bouwen, die wij kunnen ophangen? Bekijk de video hiernaast of ga aan de slag met dit ontwerp of dit ontwerp.
  • Heb je ergens een vleermuiskast hangen?
  • Heb je materiaal waarmee scholen of verenigingen aan de slag kunnen gaan?
  • Weet je veel over vleermuizen en wil je die kennis delen?

Geef ons snel een seintje via ikdoemee@grensparkchallenge.eu!

Waar staan we?
100%

Start typing and press Enter to search