Geslaagd! We hebben 58 streekholders

Dus jij kan er niet meer bij? Integendeel! Hoe meer schouders er onder het Grenspark staan, hoe beter.

Ondernemers die kansen zien, bewoners die durven meedromen over hun toekomstige achtertuin, boeren die meedenken over win-win voor landbouw en natuur, bedrijven als gastheer voor een groeiend aantal bezoekers … het grenspark verwelkomt nieuwe believers altijd met open armen.

Versterk jij het streekholdersteam? Geef snel een seintje, ze wachten op je!

Hartelijk gevierd

Dat eclatante succes vierden de streekholders op een wel heel bijzondere manier. Ze toonden letterlijk hun hart voor de streek en poseerden in hartvorm voor een luchtfoto. Een prachtig beeld, boordevol symboliek… en een glaasje bubbels!

Samen voor Kaap Saeftinghe

Al die mensen waren daar niet zomaar. De viering was de ontknoping van een workshoptrilogie, waarin inwoners, ondernemers, bedrijven, boeren en beleidsmakers zelf het DNA van hun streek ontcijferden. Tegelijk dachten ze mee na over hoe zij de toekomst van de regio zien. De resultaten van die collectieve denkoefening leidde de Identity Matching Academy tot de conclusie:  Kaap Saeftinghe –  zicht op de waan van de dag.

  • Een ‘kaap’: omdat het een uitdagende streek is, die niet evident, maar wel de moeite waard is om te ronden.
  • Zicht: omdat de unieke biotopen een lust zijn voor het oog en omdat de streek uitkijkt op de Schelde en de haven.
  • De waan van de dag: omdat je hier zowel het verleden als de toekomst ziet, terwijl de natuur en bevolking gewoon in het heden leeft.

Een heel belangrijke stap richting het concept van het Grenspark, dat de acht betrokken bezielers samen met de streekholders gaan uitwerken. “Onze doelstellingen zijn ambitieus en dankzij dit proces kunnen we ze volledig in harmonie met de geest van de streek gaan realiseren”, vertelt een breed glimlachende Richard Rozemeijer van Provincie Zeeland. “Dat we nu al met 58 enthousiaste streekholders zijn, maakt ons heel gelukkig.”

Meer mag altijd

De rol van de streekholders is verre van uitgespeeld. “Nu de streek de krijtlijnen uittekende, gaan we pas echt de diepte in”, kondigt Richard aan. “Alle extra hulp is welkom om van Groot-Saeftinghe een recreatieve, gastronomische en biologische trekpleister te maken.” 58 is  geweldig, meer mag altijd. Iedereen met het streekhart op de juiste plaats kan zich nog steeds melden via ikdoemee@grensparkchallenge.eu.

Wat kan jij doen?

  • Schrijf je in op de nieuwsbrief of social media kanalen en volg onze zoektocht van op de eerste rij!
  • Ben jij of ken jij een bewoner van deze grensstreek die graag mee wil vergaderen, meedenken en vormgeven aan het grenspark in wording? We willen je graag leren kennen!
  • Ben jij of ken jij een landbouwer met ideeën hoe de win-win voor de landbouw zo groot mogelijk wordt?
  • Wil je als ondernemer of bedrijf graag meesurfen op de aantrekkingskracht van het grenspark en daarom mee nadenken over producten of diensten in dit verhaal?
  • Weet je veel over de geschiedenis, vegetatie of erfgoed in deze streek en wil je deze kennis mee delen zodat deze verder leeft?
  • Heb je ideeën wat bezoekers hier kunnen beleven en hoe we hen naar hier kunnen trekken?

We willen je graag leren kennen!
Geef ons een seintje via ikdoemee@grensparkchallenge.eu!

Waar staan we?
100%

Start typing and press Enter to search