Wist je dat…

… de bruine kiekendief  in de grensregio wel wat hulp kan gebruiken?

Deze roofvogel bouwt zijn nest het liefst in het riet of in het graan op het land. Hij wil broeden en zijn jongen groot brengen in een rustige omgeving. Dergelijk leefgebied wordt in West-Europa steeds schaarser. Bovendien is deze vogel met zijn jongen een echte veelvraat. Muizen en andere kleine vogels staan hoog op zijn lievelingsmenu en vindt hij vaak zwevend over de akker en rietvelden. Dergelijk voedsel is in dichtbevolkte streken moeilijk te vinden.

Op het platteland van onze grensregio liggen kansen voor de bruine kiekendief. Daarom zoeken we grensparklandbouwers die de challenge willen aangaan om te experimenteren met kiekendiefvriendelijke teelten. Teelten die ook voor de boer een interessante oogst zijn voor bijvoorbeeld veevoer. Samen willen we zo het leefgebied van de bruine kiekendief vergroten. Twee experts staan klaar om de boeren te begeleiden bij elke stap van het ploeg-zaai-oogstproces.

Ben jij of ken jij een landbouwer die iets ziet in deze win-win en de challenge durft aan te gaan? Geef ons snel een seintje!

Wat kan jij doen?

  • Sta je open om een stuk grond in te zaaien met klaver, luzerne of spelt?
  • Ben je geïnteresseerd om klaver, luzerne of spelt aan te kopen van een landbouwer die deze teelten verbouwt?
  • Heb je ervaring bij de verbouwing van deze teelten en wil je die delen?
  • Heb je inzaaimachines of andere toestellen die landbouwers kunnen helpen bij deze teelten?

Lees de presentatie ‘Boer & Natuur in Grenspark Groot-Saeftinghe’ die we op de infodag van 22 februari 2017 gaven aan geïnteresseerde landbouwers.

Ook geïnteresseerd? Geef ons snel een seintje via ikdoemee@grensparkchallenge.eu!

Waar staan we?
100%

Start typing and press Enter to search