Spijsolie uit Terhoolse huttentut

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

Op de biodiversiteitsbevorderend ingerichte proefakkers van Terhole groeit onder meer huttentut. Herkenbaar aan de gele bloemetjes die erop komen, een bloem waar bijen dol op zijn trouwens. Van de zaden kan je echter spijsolie persen, dat is olie die je kan gebruiken om te bakken en bereiden. Precies dat soort olie is Jos Heerkens-kruiden onlangs beginnen vermarkten.

De zaden die Jos gebruikt komen gegarandeerd van de Terhoolse huttentut. Naast de biodiverse proefakker groeit de huttentut in natuurgebied de Schommeling. Vandaar dat de huttentutolie een 100% streekproduct is.

Nochtans wilde Jos Heerkens in den beginne helemaal geen voedingsproducten maken. Zij plantte haar eerste Zeeuwse geneeskundige kruidentuin in Biervliet en verhuisde later naar Ossenisse. Daar groeit alle kruid biologisch en dus zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Van de diverse kruiden, maakt het kleinschalige bedrijfje van Jos helende oliën, zalven, thee en nu dus ook huttentutolie.

Bak jij voortaan in deze uiterst gezonde en bovendien ecovriendelijke olie? Meer info op https://josheerkens-kruiden-nl.jimdo.com/ .

 

Start typing and press Enter to search