Knotsgekke museumcollectie van het PolderMAS

 In gastheren
Facebooktwitterpinterestmail 

Metropool Antwerpen heeft zijn Museum Aan de Stroom (MAS), het Grenspark heeft zijn PolderMAS. Het grote verschil is dat je de collectie vrij mag aanraken. Achter elk voorwerp dat je in dit rariteitenkabinet aantreft, zit een straf streekverhaal. Snuister door de historische polderschatten en als iets je aandacht trekt, vertellen Benjamin en Katrien in geuren, kleuren en met een streekbiertje wat er zo bijzonder aan is.

Nog opvallend aan de collectie is dat ze er helemaal niet zo bijzonder uitziet. Voor een groot deel zijn het gebruiksvoorwerpen, die dan wel eeuwenoud zijn. Het gaat van vlaggen, kaarten, ornamenten tot de lepel waarmee een Spaanse hertog zijn soep at. Het hangt, ligt of staat er allemaal even trots. Leuk weetje: Benjamin groef het merendeel van die schatten zelf op, want hij is archeoloog.

Elke zondag ben je van harte welkom aan de Oude Doeldijk 13 in Beveren. Je zal nadien moeten terug komen, want er ligt daar zoveel dat je het onmogelijk in één dag kan bewonderen. Meer info op www.facebook.com/poldermas.

Start typing and press Enter to search