De Meulekar: molengemaald meel sinds 1865

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

Windmolens molenwieken al eeuwenlang in het Nederlandse platteland. Weinigen vervullen echter nog hun oorspronkelijke vermaalfunctie. De windkorenmolen van Kloosterzande draait nog wel als vanouds en molenaarsdochter Tina is de vierde generatie van haar familie die de kneepjes van het vak aanleerde. Bij haar Zeeuws-Vlaamse familie is koren tot meel malen dus een echt familieambacht.

In meel die volgens de eeuwenoude traditie op molenstenen gemalen is, proef je het kwaliteitsverschil. Alle granen en koren die Tina op de molen gooit, rijpten in de streekgrond. Vroeger brachten Tinas (voor)ouders die met paard en kar naar de Zeeuwse bakkers, boeren en burgers. Daarom koos ze voor De Meulekar als bedrijfsnaam.

Tegenwoordig maakt De Meulekar naast tarwe, speltmeel en Zeeuwe bloem  pannenkoek-, brood- en bakmixen. Al die ambachtelijk gemalen meelproducten kan je elke maandag kopen op de Buurderij van Graauw en vanaf 1 mei op de boerenmarkt in Sas Van Gent.

Start typing and press Enter to search