Kakelverse streekbieren van Brouwerij De Kip

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

Eigenaar Jos Huijgens brouwt al bier sinds 1991. Vanaf 2006 begon hij dat in een brouwerij in de Kipstraat in Ossenisse te doen. Vandaar ook de naam van zijn brouwerij. Een naam die Jos verwerkt in de namen van zijn ambachtelijke streekbieren.

  • Kiplekker: een frisse blonde ale van 6,5%
  • Scharrelkip: amberkleurige Belgian pale ale met carameltonen van 5,7%
  • Krielkip: een radler die de dorst lest met 3,9%
  • Heilig Haantje: een stoere donkere dubbel met 8% alcoholgehalte
  • Kippenvel: een winterbier met verrassende smaak dat 8,7% bevat
  • Broeds Amber: een rode ale met gehalte van 5,5%
  • De Drie Kippen: een tripel natuurlijk

Brouwerij De Kip brouwt uitsluitend met mout uit de hoog aangeschreven gerst van de Toptelers van mouterij The Swaen. Die kwaliteit proeft eens zo lekker als je het bier bij Jos zelf koop op de Buurderij van Graauw. Je kan het ook in één van deze verkooppunten aanschaffen. Alle info op http://www.brouwerijdekip.nl .

Start typing and press Enter to search