Kom naar het film-, food- en fotofestival

 In grensparkfotos
Facebooktwitterpinterestmail 

Op de grens van Vlaanderen en Nederland, land en water, groeit het Grenspark Groot-Saeftinghe: een uniek gebied met het grootste zoet-zoute getijdennatuurgebied van Europa, prachtig poldererfgoed en de voortdurende dynamiek van de Antwerpse wereldhaven aan haar randen.

Hoog tijd, om die ruwe schoonheid wereldkundig te maken, dacht Johan Baetens, projectleider Natuurpunt Waasland en partner van het Grenspark: ”Het Grenspark Groot-Saeftinghe in wording omvat een prachtig drielandenpunt met een geheel eigen identiteit. Hier vloeien natuur, polderlandbouw en haven naadloos in elkaar tot een veelzijdig landschap vol authenticiteit. We daagden tal van fotografen en cineasten uit om dat unieke karakter op beeld te vangen.

Op zondag 10 maart kan je van de mooiste en verrassendste beelden komen meegenieten op het allereerste Film-, food en fotofestival van het Grenspark Groot-Saeftinghe. De strafste foto’s worden uitvergroot zodat de bezoekers er optimaal van kunnen genieten. Begijn Lebleu praat als smaakmaker om 15u de verschillende inzendingen voor het filmfestival aan elkaar. En tussendoor proef je op de streekmarkt van de lekkernijen die de regio te bieden heeft.”

Daarvoor sloegen enkele Grensparkgastheren de handen in elkaar, met een feestdis om duimen en vingers bij af te likken. Het Saeftingherhof serveert stukjes versgebraden présalée rundsvlees, de zoete Bredero zorgt voor verse chutney, knapperig polderbrood en zilte lekkernijen. En het verse hoeveijs van Marc De Boey zorgt voor de kers op de taart.

Een gratis shuttlebus brengt bezoekers doorlopend naar het parkhart.  Je stapt af op de Prospersite, waar je in het landbouwerfgoed duikt via de ‘Potige Polders’ expo. Ook de toekomst van de site wordt aan alle geïnteresseerden onthuld. In de infokeet van het Hedwige-Prosperproject neemt de werkgroep archeologie Hulst je mee naar de Verdronken Dorpen van weleer. Natuurliefhebbers halen hun hart op tijdens de uitgestippelde wandeling. Op je tocht ontmoet je ook puntgidsen voor een deskundige uitleg bij enkele Grensparktrekpleisters. Weer terug in OC Ermenrike in Kieldrecht brengen bezoekers ook hun stem uit op hun favoriete beeld, waardoor we weldra de eerste Grenspark Groot-Saeftinghe fotograaf en cineast kunnen kronen.

En dat er mooie kiekjes te nemen zijn, bewees de streek al! De Grensparkorganisatoren lanceerden anderhalf jaar geleden de ‘Grensparkchallenges’: 10 opdrachten die enkel kunnen slagen als de bewoners zich er massaal achter scharen. Dit festival viert het slagen van de 7e challenge: namelijk 150 grensparkfoto’s met hashtag #grensparkchallenge op sociale media.

Nieuwsgierig naar de geslaagde challenges? Zin om je steentje bij te dragen?  Op www.grensparkchallenge.eu, via de nieuwsbrief en de social mediakanalen, vind je alle challenges op een rijtje en blijf je op de hoogte van de vorderingen.

Alles over de fototentoonstelling vind je op foto.grensparkchallenge.eu

Start typing and press Enter to search