(Ou)de Statie

 In gastheren
Facebooktwitterpinterestmail 

Officieel luid de definitie van (Ou)de Statie zo: 1 gezellige plek aan de Clingse bossen waar je de dorst kan lessen. 2 Locatie in het pittoreske/historische centrum van De Klinge waar je vesnaperingen kan nuttigen. Het café langs de voormalige spoorweglijn aan de grens tussen Nederland en België staat er al sinds WO I en de directe omgeving is ingericht met overblijfselen uit die tijd dat (C)Klinge een welbekende grensovergang was.

Zo staat er nog een deel van de beruchte dodendraad: een elektrisch geladen afspanning van een meter of twee hoog, die smokkelaars moest verhinderen om hun waren de grens over te brengen. Op een oud stuk spoor staat een locomotief onder een overdekt perron. Het is ook het enige café ter wereld waar een klomp aan ‘t spit staat.

Veel belangrijker is dat (Ou)de Statie en het hele plein daarrond een populair rustpunt is. Hendrik en Caroline zijn zelf grote bierliefhebbers en hangen regelmatig eens een vat speciaalbier aan de tap. In de zomer organiseren ze o.a. de Trappistenfeesten, Statie Kermis en enkele andere graag bezochte dorpsfeesten. Je vindt het gezellige grenscafé in de Buitenstraat 7 in De Klinge. Zeker een bezoekje waard, iedereen die er gaat, komt later nog eens terug.

Start typing and press Enter to search