Saeftingerhof

 In gastheren
Facebooktwitterpinterestmail 

Iedere Waaslander, Zeeuw en Zeelander is wild van het pré-salévlees van het Saeftingherhof. Je zou voor minder! Heel hun leven lang genieten de wit-blauwkoeien vrij van de zilte gewassen die ze in de slikken en schorren aantreffen. Die zijn zilt, omdat het gebied twee keer per dag vol brak water loopt. Dat dieet van Saeftinghs groen proef je in het vlees, dat als het ware voorgezouten is. Vandaar de naam présalé.

Achter dat unieke vlees zit een duurzaam verhaal. Een verhaal van passie voor de boerenstiel, van diervriendelijkheid en lokale verankering. Kris en Geert verkopen hun vleespakketten namelijk alleen rechtstreeks aan de consument, waardoor het Saeftingherhof een zeer kleine ecologische voetafdruk heeft. Dat verhaal vertelt het echtpaar bezoekers graag zelf, in combinatie met een wandeling door de zilte graasweide van de koeien en natuurlijk een degustatie.

Bekijk de zwemmende koeien en proef hun unieke vlees in de Hertog Prosperstraat 20 in Kieldrecht. Meer informatie staat op http://2017.saeftingher.com/bezoek/.

Start typing and press Enter to search