Arrangementen op de Mariahoeve

 In gastheren
Facebooktwitterpinterestmail 

Zonder een passage op de Mariahoeve is je bezoek aan het Grenspark Groot-Saeftinghe eigenlijk onvolledig. Gastvrijheid is de drijfveer achter de boerenbruiloft tussen natuur- en plattelandsbeleving. Martine en Julian passen het onthaal in hun nieuwe ontvangstruimtes naar wens aan.  Het ideale begin voor een ‘boer’gondische uitstap!

Kort gezegd is alles mogelijk. Een boerenbarbecue, een knapzaklunch, een halve plattelandsdag of een volledige excursie door polders en haven…met de fiets, de zonnetrein of de huifkar ben je er zo. Streekproducten van eigen teelt brengen elk arrangement op smaak. Die is al even typisch dan de regio en haar landschap: stevig en biodivers  met de nadruk op vers. Op de Mariahoeve hoor, zie, ruik, voel en proef je de ruwe rurale diamant die tussen Hulst en Antwerpen schittert.

Vraag naar de Mariahoeve en krijg de streek! Wees welkom in de Koninginnestraat 2 in Nieuw-Namen of krijg de smaak al eens te pakken op http://www.opdemariahoeve.nl/home

Het favoriete plekje van … Arnold Verbist – Mariahoeve

De gasteren van Groot-Saeftinghe kennen de streek door en door. Zij weten waar het mooi, lekker, stoer of rustig is. Daarom stelden we hen allemaal dezelfde vraag: wat is jouw favoriete plekje in Groot-Saeftinghe? Dit is wat Arnold Verbist van de Mariahoeve daarop antwoordde.

Met een doel naar Doel

Neem de fiets door het mooie Vlaamse landschap, over de Koningsdijk bij Clinge of langs de Zestigvoet en de groeve in Nieuw-Namen, over Kieldrecht via de Pilletjesdijk. Langs de compensatienatuurgebieden kom je uiteindelijk in het spookdorpje Doel. Daar op de dijk is het heerlijk uitrusten, genieten van de boten op de Schelde, uitkijken naar de stad Antwerpen. Vlakbij staan de oude windmolen en de moderne kerncentrale. Een reden tot mijmeren over alle verloren gegane dorpjes en wat nog gaat volgen.

Als je uitgemijmerd bent, keer je terug langs Prospeer, den Hedwig, de vogelkijkhut en ben je moreel verplicht om even te stoppen in café ‘t Verdronken Land bij Gina in Emmadorp. En anders  paviljoen ‘t Schor in Paal. Bij thuiskomst kan je terecht zeggen: “Het was weer n’n schoooonen dag!”

Start typing and press Enter to search