Saeftinghe ziltboerderij

 In gastheren
Facebooktwitterpinterestmail 

De zogeheten zeegroenten die Saeftinghe Zilt in de piepjonge Koningin Emmapolder teelt, zuigen elke dag een verse cocktail van zout en zoet water uit de vierkante groeibakken. Die vloeistof pompt Jean-Pierre op uit het brakwaterschorrengebied van Saeftinghe, dat veilig achter de dijk ligt. Op die manier ontstaan culinaire curiosa als zeekraal, zeekool, lamsoren en zilte aardappelen, waarmee ze op de aangrenzende Mariahoeve verrukkelijke gerechten uit de potten toveren.

Even verderop liggen de akkers waar de familie al sinds 1930 suikerbieten, aardappelen, wintertarwe, graszaad en bruine bonen verbouwt. Nog meer lekkers uit Saeftinghse poldergrond, waarmee ze in de keuken eveneens wel raad mee weten.

Al die zilte zaligheden kan je komen proeven. Eerst brengt de rondleiding met uitleg over de zilte agricultuur de smaakpapillen in verleiding, zodat de smaaksensatie des te groter is. Voor recepttips kan je eveneens langs de Koninginnestraat 2 in Nieuw-Namen en als je dat tussen mei en augustus doet, kan je die meteen thuis uitproberen met enkele verse gewassen. Het zoutvat heb je alvast niet nodig! Bekijk of het je ding is op http://www.opdemariahoeve.nl/saeftinghe-zilt

Start typing and press Enter to search