Zoetebrederoschuur

 In gastheren
Facebooktwitterpinterestmail 

In de knusse schuur van Gerda draait alles rond de zoete brederopeer. De boom staat er gewoon in de tuin en van de vruchten maakt de altijd lachende gastvrouw siropen, chutneys, confituren en compotes om duimen en vingers bij af te likken. De dieren lekken lekker mee, want in de etalage ligt ook biodierenvoeding.

Niet alleen lekkerbekken moeten er beslist eens langs. Verzamelaars van curiosa, aanbrengers van cosmetica en smeerders van allerlei helende oliën vinden aan de Oude Kaai 8 in Graauw een assortiment met streekstempel. En dan hebben we het nog geeneens over de geschenkmanden, Lerougesappen, kaarsen, schoonmaakmiddelen en nog véél meer moeilijk te vinden feel goodies gehad.

Als je in de streek bent, hou dan gewoon eens halt in Graauw of bezoek http://zoetebredero.123website.be/420243330 om alle homemade lekkers eens te bewonderen.

Het favoriete plekje van Gerda Leys – Zoete Brederoschuur

De gasteren van Groot-Saeftinghe kennen de streek door en door. Zij weten waar het mooi, lekker, stoer of rustig is. Daarom stelden we hen allemaal dezelfde vraag: wat is jouw favoriete plekje in Groot-Saeftinghe? Dit is Gerda Leys van de Zoete Brederoschuur daarop antwoordde.

Kruidentuin Graauw

In een nieuwe woonwijk aan de rand van het dorp ligt de kruidentuin van Graauw. Vijf jaar geleden richtte Stichting Welzijn Hulst de tuin op om de kleine kernen te doen herademen en leefbaarder te maken. Er waren vele grote en kleine dromen en wensen over hoe dat best kon gebeuren, maar de enige die al is uitgekomen is de intussen 900 vierkante meter grote kruidentuin.

Ikzelf zat samen met Geke Graaff  en nog drie andere mensen in het droomtraject dat de tuin aanplantte. Elke week werken er gemiddeld vijf gepassioneerde vrijwilligers in de tuin, geheel vrijblijvend, iedereen werkt zoveel en wanneer hij wil.

Wist je trouwens dat de tuin een heel mooie vorm heeft? Het zou een pit, een hart, een vlam of nog iets anders kunnen zijn. Ga vooral zelf eens kijken wat jij erin ziet! De tuin is vrij toegankelijk en je mag voor eigen gebruik komen plukken. Er groeien mooie bloemen, frisse kruiden, lekkere fruitbomen, gezonde groenten en zelfs kunst.

Start typing and press Enter to search