Prosperhoeve

 In gastheren
Facebooktwitterpinterestmail 

Binnenkort brengt de historische Prosperhoeve een eresaluut aan de polders. Vzw Prospersite kreeg namelijk subsidies om het bedrijfsgebouw dat hertog Prosper Van Arenberg liet bouwen in 1850 te restaureren tot belevingscentrum voor toeristen.

Eerst komt de maalderij aan de beurt. Die is integraal bewaard gebleven en zal sporadisch nog eens draaien als demonstratie. Het gebouw zelf zal een onthaalruimte worden voor wie het (vergane) plattelandsleven, de nieuwe poldernatuur en de haven wil komen ervaren. Plaatselijke verenigingen zullen er een vergader- en ontmoetingsplaats vinden.

Je vindt de hoeve terug langs de Belgische Dreef in Prosperpolder. Voorlopig kunnen er nog geen gasten terecht, maar gastheer Laura zal daar spoedig verandering in brengen!

Start typing and press Enter to search