Heksenborrel anno 1945

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

Veldwachter en natuurpionier Frans van der Zande distilleerde zijn Heksenborrel voor het eerst in 1945. Hij gaf zijn geheime recept door aan de familie Buyskes, die in die tijd café De Weegbrug uitbaatte, het latere café Het Verdronken Land. Daar, en alleen daar in het nostalgische huiskamercafé in Emmadorp, is het een echte specialiteit van het huis.

Mysterieuze mix

De manier waarop het eindproduct ontstaat is een groot mysterie. Jonge jenever is de basis, maar de Saeftinghe kruidenmix die je daaraan moet toevoegen moet geoogst zijn bij middernacht. Zeealsem en een vleugje liefde zijn met zekerheid twee van de componenten, de andere ingrediënten zijn geheim. Feit is dat het warme opkikkertje een positief en kalmerend effect heeft op de geest.

Toch maar eens van nippen dus, daar in de Koninginnestraat 21 in Emmadorp! Website: http://verdronkenland.nl/.

Start typing and press Enter to search