Berckelaer appelwijn

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

Bij fruitbedrijf Berckelaer kan je uiteraard in eerste instantie terecht voor milieubewust geteelde appelen en peren. Een Aalsterse wijnmakersgilde brouwde van de Sint-Gillis-Wase appelen een halfdroge appelwijn en liet eigenaars Berten en Isabel het resultaat proeven. Het echtpaar was zodanig onder de indruk dat ze zelf begonnen experimenteren met appelrassen, rijp- en gistingstijden. Het resultaat: Berckelaer appelwijn, een heerlijk Waas wijntje!

Momenteel verwerken Berten en Isabel ongeveer 10% van hun appels tot appelwijn. De Jonagold blijkt de meest geschikte soort, dankzij zijn hoge sapproductie en natuurlijke suikers. Er gaan echter ook Elstars en Boskoop in de ketel, die voegen rijke aroma’s en zuurgehalte toe aan het basisbrouwsel.

Twee varianten

Afhankelijk van de hevigheid en de duur van de gisting, levert dat mengsel een halfdroge of droge wijn op. De droge appelwijn is op zijn best bij vis, witte vleesgerechten of als aperitief. In de halfdroge variant zitten nog restsuikers, zodat de licht zoete smaak hem ideaal maakt als tussendoor of dessertwijn.

Bezoeken, proeven en bestellen via https://www.vakantiehoeveberckelaer.be !

Start typing and press Enter to search