Sliertemie likeur, wijn en dessertwijn

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

In een kelder onder de Absdaalse grond rijpt de Sliertemie ambachtelijke likeur. Marlene maakt ‘m op basis van geplette amandelen, sleedoorn, gedistilleerde alcohol en haar eigen geheime vruchten- en kruidenmix. De zoete smaak komt van verse bijenhoning. Na zeven weken zeeft ze de groenten en kruiden er tussenuit en tapt haar ‘Kauterse Vliegdrank’ in flessen van verschillende inhoudsmaat. Met een alcoholpercentage van 33° drink je die best niet in één keer leeg!

Op basis van diezelfde likeur, maakt juf Marleen ook Sliertemie’s kruidige 4 jaargetijden wijn. Een heerlijk zoete suggestie bij het diner en als je hem warm drinkt voor het slapengaan verzacht het zelfs je verkoudheid of griep. Ten slotte is er nog een dessertwijn-/sangriavariant te verkrijgen, in het wit of het rood.

Vul je streekproductiecollectie aan op http://www.sliertemie.nl/

 

Start typing and press Enter to search