Verse koeienmelk en ambachtelijk boerenijs van Het Melkhuis

 In Nieuws, streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

In Terhole staat Het Melkhuis van John en Gabri Van Esch. Zij melken het witte goud vers uit de uiers van hun eigen koeien, maken het drinkbaar en slaan het op in een gekoelde tapinstallatie. Bezoekers kunnen zelf hun kannetje loeiend verse koeienmelk vullen. Voor één liter natuurlijke en milieuvriendelijke melk hoef je slechts €0,85 te betalen. Je brengt je eigen fles of kan mee, zodat er geen verpakking aan te pas komt.

Van die melk van eigen koe maakt het melkveeduo 100% ambachtelijk boerenijs. Alle smaken en kleuren zitten in het assortiment, waaronder hun eigen favoriet ‘de kus van Maxima’. Het koude lekkers smelt op de tong in allerlei varianten:

  • sorbet: gemaakt van verse vruchten.
  • Kleine Weike: een zalig picknickterras waar het hoorntje of bakje vers geschept ijs om één of andere reden nog beter smaakt.
  • ijskar: te huren voor feestjes met écht streekijs.
  • ijstaarten: voor als een dessert keurig en verfrissend mag zijn.

Wil je ook een ‘kus van Maxima’ krijgen? Ga een langs in de Rietstraat 3 in Terhole of bestel je dagverse koeienmelk of boerenijs via http://www.hetmelkhuis.nl/home/.

Start typing and press Enter to search