Officiële gastheercertificaten uitgereikt

 In gastheren, Nieuws
Facebooktwitterpinterestmail 

21 mensen kregen op 19 april het officiële certificaat als Grensparkgastheer van Groot-Saeftinghe. Daarmee zijn ze de eersten, maar zeker niet de laatsten in hun soort.

Eerder dit voorjaar startten twee tientallen geëngageerde horeca- en recreatieondernemers uit de regio de gerenommeerde gastheercursus van IVN Natuureducatie. Vier curusdagen lang leerden ze de natuur, het landschap, de cultuur en de geschiedenis van het gebied beter kennen. Dat deden ze door excursies in het spoor van boswachters en ervaren natuurgidsen mee te maken. Die inspirerende ervaringen en weetjes kunnen ze nu tippen aan hun gasten.

Belangrijke meerwaarde

Of dat wel belangrijk is? Cruciaal zelfs! Een rijke natuuromgeving is voor veel mensen een bepalende factor bij het vastleggen van hun verblijf. Natuurlijk kan je al die informatie makkelijk opsnorren tegenwoordig, maar het zijn de persoonlijke vertellingen die écht bijblijven. Dankzij de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ draagt iedereen nu het imago van de regio met verve uit. Terecht dus, dat de 21 gastheren hun officiële certificaat mochten ontvangen uit handen van Jan-Frans Mulder (burgemeester van  Hulst) en Daphne Teeling (regiodirecteur IVN).

Start typing and press Enter to search