Vijfde challenge glansrijk geslaagd: 21 gastheren openen de deur naar het grenspark

 In gastheren, Nieuws
Facebooktwitterpinterestmail 

21 enthousiaste ondernemers engageerden zich zopas als grensparkgastheer. Zij vatten een cursus aan, die hen klaarstoomt tot om nieuwkomers en bezoekers officieel welkom te heten in het Grenspark Groot-Saeftinghe. Voortaan zetten zij letterlijk en figuurlijk de deur naar de streek voor u open!

Het Grenspark in wording barst van de troeven om bezoekers te lokken: de oernatuur van het Verdronken Land Van Saeftinghe, de lichtjes van de Schelde, de uitgestrekte landbouwpolders en de authentieke dorpen… ze spreken evenwaardig tot de verbeelding. Veel ondernemers ontvangen regelmatig gasten in hun B&B, horecazaak, museum, hoeve of ander initiatief. Wat zij hen bieden is uniek, maar tot voor kort hield iedere gastheer er een eigen versie van het streekverhaal op na. Daarom zet IVN Natuureducatie samen met de grensparkpartners een cursus op touw voor Vlaamse en Nederlandse ondernemers, die een rol wil spelen in het onthaal, verblijf en entertainment van de grensparkbezoekers.

Diverse onthaalpunten vertellen hetzelfde streekverhaal
Projectleider Richard Rozemeijer vertelt: “Nergens anders zie je natuur, landbouw en industrie zo samensmelten als hier. Dat zorgt voor unieke belevenissen voor bezoekers met de meest uiteenlopende interesses. Deze cursus gastheerschap helpt onze ondernemers om antwoorden klaar te hebben voor de meest uiteenlopende vragen van al deze mensen. We vertellen over de geschiedenis van de streek en het landschap, over de evolutie van landbouw, over de natuurinrichtingsprojecten, over de haven, noem maar op…

Door het samenbrengen van deze mensen, ontstaat ook een netwerk van professionele onthaalmedewerkers, die gasten naar elkaar kunnen doorverwijzen. Dat resulteert in spontane arrangementen waarbij een gast in een AIRBNB een boerderij bezoekt, fietsverhuurder inschakelt of bij een verbonden restauranthouder reserveert. De belevenis van de bezoeker wordt zo nóg beter. En tegelijk genieten de streekholders van elkaars inspanningen om klanten te trekken. Een win-win!”

Sterke arrangementen
De gastheren in wording, zijn alvast enthousiast. Cursist Julian Van Wesemael van de Mariahoeve ziet nu al kansen: “Door samen deze cursus te volgen, groeien de verschillende bedrijfjes naar elkaar toe. Wij werken nu al met gidsen, die onze klanten eerst rondleiden in de streek, waarna ze op de hoeve een streekproductenmaaltijd nuttigen. Het lijkt me leuk om dat arrangement te versterken, door het te combineren met de troeven van de naburige gastheren. Zo staan we op één lijn en trekken aan hetzelfde touw in plaats van los van elkaar te werken.”

Heb jij ook iets strafs uit eigen streek te bieden? Je kan nu al inschrijven voor de tweede editie van de cursus gastheerschap via ikdoemee@grensparkchallenge.eu!

Start typing and press Enter to search