Ambachtelijk fruitijs – IJshoeve de Boey

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

In de polder van Sint-Gillis-Waas grazen de koeien van ijshoeve De Boey gras recht uit de weidegrond. Het veevoeder dat hun dieet aanvult, komt van de plaatselijke boeren. Wanneer de runderen hun uiers vol hebben, wenden de ijsmakers van de hoeve die verse koeienmelk aan als hoofdingrediënt voor hun smeuïge ijsbeslag.

Aan dat beslag voegen ze naargelang de smaak fruit toe, dat ze de dag zelf nog van hun eigen hoogstamboomgaard geplukt hebben. Voor andere vruchten staan enkele collega’s uit de streek garant. Dankzij die veelheid aan fruit en smaken, maakt het ijs van ijshoeve De Boey het verschil met het industrieel of gangbaar ijs dat je in supermarkten of grootdistributie vindt. Een verschil dat je trouwens ook gewoon proeft!

Veel streekgebondener kan je je ijs niet eten! Ga gerust eens langs na een zomers wandeling of fietstocht en neem de kinderen mee! http://www.ijshoevedeboey.be/index.html

Start typing and press Enter to search