Vier Halloween in een vleermuishotel

 In vleermuiskasten
Facebooktwitterpinterestmail 

Eén duo krijgt de unieke kans om een nacht door te brengen in een écht vleermuizenhotel. Je klimt 3 meter omhoog naar de houten ‘woonst’, vouwt je matje en slaapzak open en geniet van een nacht in de natuur. Daarna mogen nog enkel vleermuizen gebruik maken van deze constructie.

Johan Baetens van Natuurpunt vertelt: “Op de Grens van Vlaanderen en Nederland, Waasland en Hulst, groeit een Grensparkdat onder meer 4700 hectare natuurgebied (inclusief het Verdronken Land van Saeftinghe) en talloze belevenissen omvat. Eentje met een netwerk van aaneengesloten natuurgebieden, een thuishaven voor talloze planten en dieren én een woon-werkgebied voor de mens.

Om dat voor elkaar te krijgen, staan verschillende projecten op stapel die de unieke zoet-zoute natuur nóg robuuster maakt. De Hedwige- en Prosperpolder bijvoorbeeld, waar binnen enkele jaren dagelijks water in-en uitstroomt. In slikken en schorren, de typische getijdennatuur, bevinden zich echter geen geschikte verblijfplaatsen voor vleermuizen. Daarom willen we ze ruim op voorhand weglokken naar andere oorden. Dat doen we door vleermuiskasten, een vleermuistoren en een vleermuisbunker te plaatsen rond het toekomstige getijdennatuurgebied.

Op dit moment hielpen bewoners, bedrijven, boeren en andere organisaties ons maar liefst 20 vleermuiskasten plaatsen. Volgend jaar komen er daar op vraag van de gemeente Beveren nog tientallen bij dankzij de GTI Beveren school. En ook particulieren sturen ons spontaan foto’s van hun zelfgemaakte vleermuiskasten op. Het is fantastisch om te zien hoe de hele streek zijn schouders zet onder dit verhaal!

Met deze 20ste kast is al de vierde grensparkchallenge geslaagd! Om dat te vieren, geven we een héél exclusieve prijs weg. Op AIRBNB kan je één nacht in het geplande vleermuishotel reserveren. Een unieke belevenis voor een duo dat houdt van stilte en avontuur. De eerste die via het verhuurplatform reageert op de oproep “Logeer in een vleermuishotel’, schiet de hoofdvogel af.”

Start typing and press Enter to search