Knusse vleermuiskastjes gesignaleerd

 In vleermuiskasten
Facebooktwitterpinterestmail 

In vliegende vaart kwamen er vorige zomer heel wat nieuwe vleermuiskasten bij in de regio. Het is nu al duidelijk dat de nachtwachters van het dierenrijk voldoende slaapaccommodatie zullen vinden de komende jaren. Zag jij ze al hangen?

8 stuks via Natuurpunt en Havenbedrijf Antwerpen

In de acht hoge en droge vestigingen van Hotel Natuurpunt en Havenbedrijf Antwerpen verblijven de vleermuizen in topfaciliteiten. Op twee robuuste palen van vier meter rust telkens een zwarte suite, waarin het comfortabel hangen  is. Een douche, jacuzzi, tweepersoonsbed, breedbeeld LED-televisie… het zijn slechts enkele van de items die onmogelijk in het kastje geraken en die vleermuizen ook totaal niet nodig hebben. Al wat hun hartje begeert is dagrust, dus gelieve niet te storen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 kastjes  en één toren via Provincie Zeeland

Aan de bomen langs de Lange Straat van Nieuw-Namen bevestigde Provincie Zeeland op zijn beurt een hele reeks boomchalets. Die zijn iets knusser en rustieker. Ideaal voor gevleugelde nocturne insecteneters, die na de jacht hun poten graag aan het plafond hechten tijdens het slapen. Luxebeesten moeten dan weer naar de vleermuizentoren in de Mariastraat. Die biedt het een slaapplaats met een 360°-panorama waar ze helemaal ondersteboven van zullen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Onder constructie: luxeflats via GTI Beveren

De goede teller heeft intussen gemerkt dat de challenge bijna geslaagd is. Dat ze zal slagen, staat als een paal onder een vleermuiskast. De leerlingen van het GTI Beveren schaven, zagen en timmeren op dit moment aan nagelnieuwe hangplekken. Dit najaar nog zetten die de kroon op het werk.

Waarom die kastjes er moeten komen? Nu huizen de vleermuizen in holen, waar zich binnenkort slikken en schorren zullen vormen. Vliegen en hangen kunnen ze als de beste, maar een vleermuis zal nooit een zwemkampioen worden. Daarom lokken de hoge, knusse en winddichte nestkastjes ze nu al uit de vochtige schuilplaatsen, zodat ze hun comfortabelere dagverblijven alvast kunnen inrichten.

Start typing and press Enter to search