Doelse Koggekens

 In streekproducten
Facebooktwitterpinterestmail 

De Doelse Koggekens zijn heerlijke artisanale speculaaskoekjes waarop het Doelse wapenschild staat afgebeeld. Ze zijn gemaakt met een originele koekenplank van zo’n 40 à 50 jaar oud, geschonken aan het PolderMAS door Colette Hermans, kunstminnend maecenas met een hart voor Doel.

De naam van de koekjes is afgeleid van de Doelse kogge, een middeleeuws scheepswrak dat in 2000 ontdekt werd in het Deurganckdok. Het dateert uit 1325 en is daarmee de oudste kogge die ooit in Europa is gevonden.

We laten het PolderMAS zelf afsluiten: “De koekjes staan symbool voor de pracht en de traditie van de Wase Scheldepolders, met respect voor en in harmonie met de omliggende steden en gemeenten.”

Meer informatie over de Doelse Koggekens vind je op hun Facebookpagina.

Start typing and press Enter to search